torsdag den 15. marts 2012

By tur i Charlotte Amalie......



Efter en god lang nats søvn, (klokken var trods alt kun 23 lokal tid, da vi var klar til at sove), god "nærende" morgenmad (mest helt lyst toasbrød), et informationsmøde og en hyggelig frokost er vi helt klar til at tage på guidet byrundtur til fods i St. Thomas´s hovedstad Charlotte Amalie.

Vejret er dejligt ca 25 grader, solskin og en dejlig brise ude fra havet, er der nogen der er misundelig????
Der er rigtig mange spændende steder vi har set i dag, men en af dem var:










 og ja der er 99 trin opad.Billedet til højre er trappen set oppefra og ned.
Det er den absolut mest berømte trappr i byen. Trappen er bygget af danske mursten, som tomme skibe havde med som ballast hjemmefra, for at ligge bedre i søen på ture.
Mange andre steder i byen er vejbelægningen også danske mursten....


Næste stop på gåturen var Goverment House bygget i 1867 da Charlotte Amalie blev hovedstad.
Her fik vi lov til at komme ind og se forhallen med diverse tavler med navne, malerier fra mindeværdige stunder i Øernes historie bl.a. da danebrog blev taget ned for sidste gang ved overdragelsen af øerne til USA.

Besøg ved Ford Christan, som er det ældste danske bygningasværk på St. Thomas, bygges i 1671, lidt af en tilsnigelse idet danskerne først ankom til øern i 1672, nå men pyt.
Desværre er fortet "en tom skal" i dag idet man ikke har flere penge til restaureringen, og derfor ser det hele noget "træls" ud.....

På gåturen tilbage var der ikke så mange mennesker, derfor skal i lige have et billede af en af de små handelsgader. Det I der er afstanden mellem husene, som var gamle pakhuse, og i dag fungerer som små og større burtkker. Dette er endda en af de brede afstande, idet byen var hørget af flere store brande, så bestemte man at der skulle være længere mellem husene.....


Efter knapt 4 timers gåtur rundt i byen, var Erik hekt med på en lokal kold øl. Den blev nydt på en fortovscafe midt i mylderet. I aften skal vi med VAF ud af "spise fint", det bliver rigtig hyggeligt.
Håber I alle hygger jer hjemme i Danmark.
Knus og pas godt på jer selv og hinanden


1 kommentar:

  1. Hej Inge og Erik! Det ser da lækkert ud. Med en sådan trappe må der være et godt marked for elevatorer. Jeg ved ikke om min sidste kommentar blev væk - men Morten A C har innviteret til hans fødselsdag lørdag den 24. marts. Jeg har sagt til ham, at hverken Erik eller jeg kunne deltage, vi skal til Jyttes mors fødselsdag i Odense den dag. Det er muligt, at han holder en "opsamlingsdag", måske lørdag den 31. Vi vågnede op til -2 grader her til morgen. Der er dog lovet op til +13 grader op ad dagen. Jeg vil vove at tage til Seniormøde, selv om verdens bedste "SeniorChefKok" nok ikke kommer.

    Jytte og Svend.

    SvarSlet