lørdag den 17. marts 2012

Rundtur på St.Thomas.....

Idag skal vi med "bus" på rundtur på øen St.Thomas.
Sådan ser en turistbus ud her på øen. Ingen vinduer, ingen seler og absolut minimal polstring og benplads......, men den er sjov at køre med.



På øen er en der en del "bjerge" , så vi startede med at køre op på Valdemar A. Hill.
Her er et flot udsyn over Charlotte Amalie om omegn.
Den store firelængede bygning på billeder er hotellet.
Idag har det været lidt diset, så vi fik ikke fuldt udsyn, men flot var det.

Videre op ned ned af bakke gik det, ad små og meget snoede veje. Hornet på bilen har mange funktioner fande vi ud af, f.eks hej-hej. pas-på-her- kommer-jeg, kom-bare-jeg-holder-tilbage eller det-var-ikke-smart-makker. Her er venstrekørsel, det overholder man dog trods alt, alt andet er "efter forholdene".
Fra Mountain Top som er øens næsthøjeste punkt, ca 400 m. over havet, var et flot udsyn ned til Magens Bay. Denne strand regnes for verdens 10. bedste strand (jeg ved ikke hvordan de har målt det), men flot er den....., desværre også, når der er krydstogtskibe inde, værre en fluepapir.

 Næste stop var en fantastisk lille botanisk have med mere en  150 forskellige blomster og træer. Jeg har kun valgt 2 eksempler, men det vat ubeskrivelig flot at gå mellem alle de specielle og sære blomster...
Turen gik herefter videre til den gamle danske kirkegård. Kirkegårde og kirker kunne ikke sælges med da Danmark solgte øerne til USA, derfor er denne lille plet stadig dansk.
Gravene anlagt fra 1672 frem til 2000.
Her er mange typer gravmægler, nogle meget danske (tv) andre er man ikke i tvivl om profession (th).


Mange er grave for børn og meget unge mennesker (tv), ingen tvivl om at livet her var hårdt, og andre grave er helt ukendte, (th), bare udsmykket med muslingeskaller forvitret af vejret og årenes gang.


Sidste stop på dagens tur var ved den store havnefront, hvor krydstogtskibene og de enorme private lyst yacht'er er lagt til. Stedets navn Yacht Haven Grande. Jo, jo her kalder men tingene det de er....
Klokken er nu 17, og resten af aftenen skal vist stå på hygge igen igrn.....
Kærlig hilsen Inge og Erik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar