mandag den 19. marts 2012

Heldagstur til St. John

Efter en nat med meget kraftig regn sidst på natten var vi lidt spændte på, hvad vejret ville byde på til en heldagstur til St. Thomas.
Turen i dag skulle foregå med "åben bus" og en lille færge/hurtigbåd, hvor der ikke er plads til alle undertag...


Men som I ser kan der ikke klages på vejret, solskin og omkring 25 grader hele dagen.
Turen startede med bus til Red Hook på vestspidsen af St. Thomas. så med færge i ca 20 min som lagde til ved Cruz Bay.
Her ventede en fin lille bolche rød-og-hvidstribet
bus.
Havde vi kørt i bjerge i lørdags, så var det intet at regne mod i dag. Flere steder ville man forsværge at det kunne lade sig gøre at komme rundt-og-op eller rundt-og-ned. Glad for at chaufføren havde 30 års erfaring og at bilernes bremser bliver tjekket 6 gange årligt.....
Som det kan ses på disse billeder er der en meget forskellig fauna. Her gror mange af vores stueplanter (nerrie og svigermors skarpe tunge) og mange krydderplanter (origano og basillikun) vildt og i grøftekanter, men med meget større i blade og blomster end vi kender hjemmefra.

 Her er et lille billede fra et fotostop.
Bemærk hældningen på vejen og vores lille fine bus til højre.


Turen gik videre til Annaberg, som er ruinerne af en gammel sukkerplantage.

Der er ikke ret meget tilbage af bygningerne, idet der gik mange år fra man forlod plantagerne til nogen fandt ud af, at det kunne have interesse at vise frem.
Det meste af befolkningen har kun "dårlige minder" fra plantagerne og ser dem helst jævnet med jorden.
St. John har også en lang og blodig historie om slaveoprøret i 1733, her blev ingen skånet. De hvide blev myrdet fordi de var hvide, nogen slaver fordi man var bange for at de skulle sladre, andre sorte fordi de var født på øerne og egentlig de hvid hengivne, jo det var enormt kompliceret.
Bygningen her er resterne fra pressetårnet, hvor sukkerrørene blev knust og saften presset ud.
Frokosten blev indtaget og yderligere 3 timer fordrevet ved Cruz Bay, verdens tredje bedste badestrand.
Det er den smalle samdstrand til højre i billedet.
Måske skule billedet have været større, så I rigtig kunne blive misundelige.... nå alt i alt en fantastisk oplevelse at bade i der totalt klare vand på ca 25. grader. Jeg tror man kunne vende sig til det...

Efter en forfriskende dukkert gik turen med bus til den lille færge og tilbage til hotellet efter en fantastisk dag med smuk natur, spændende fortællinger og rigtig meget solskin.
Knus til alle og god tur til Peter som i morgen den 20. tager 10 dage til New York med højskole, for at "gøre Broadway usikker".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar