torsdag den 10. februar 2011

Fredag den 11. februar 2011

Fredag den 11. februar 2011.
Dejligt igen at have sover en nat i en god seng, noget man plejer at tage for givet.
Her til morgen skulle vi være morgenfriske til en sight-seeing i bus i Auckland. Det er en smuk by. Kun lige bymidten er højhuse alt omkring liggende er en familiers huse med haver af varierende størrelse og pragt......
Det er lidt pudsigt at se børnene på vej i skole om morgenen i deres skoleuniformer, som også indikerer, hvilken skole de skal til. Her er oftest rene drenge eller pigeskoler, men også blandede.
Vi startede med at køre op på Mount Eden, som faktisk er en udslukt vulkan, krateret er flot tilvokset med græs. Herfra var et smukt udsyn ned over byen, dog lidt morgendiset. I træerne er fyldt af cikader, som laver et forfærdeligt spetakel......


I byen ligger over 40 udslukte vulkaner som små toppe, der i dag er bygget huse opad.
Kun en enkelt vulkan et godt stykke ude i vandet regnes for aktiv, men den har nu slumret i ca 300 år, så lidt sløv må den vel siges at være.....
Efter en flot rundtur i byen og over broen over fjorden, som deler byen, kørte vi op i et fantastisk rigmandskvarter, lidt a la Hollywood. Villaerne her kostede 30 mill dkr eller mere. Der var dog stop forbud alle vegne for at besværliggøre evt tyverier fra husene.

Senere kørte vi til Mauri Desplay Court, som er et museum med bla den største samling af Polynesisk håndværk i verden. Det var utrolig smukt, men desværre umuligt at tage billeder af pga belysninger. Fantastiske kunsthåndværk af alle slags tøj, smykker, kurve, tæpper og redskaber. Utroligt hvad de har kunnet frenstille med meget simple redskaber. Da de ikke kunne forarbejde stål eller jern brugte de hajtænder til at skære med. Smart ikke???
I eftermiddag har vi "fri", så vi skal ud at gå en strøgtur, og i aften skal vi spise i en restaurant i Sky Tower, et tårn, som er over 300 m høtj. Egentlig bygget som sendemast, men indeholder også en meget eksklusiv restaurant (som i så mange andre byer). Tårnet kan ses på det øverste billede til højre.
Faktisk er det lidt sjovt at tænke på at jeg kan være færdig meg at skrive om dagens oplevelser allerede inden I er stået op i Danmark........, tja, det kan da give lidt stof til eftertanke.
Vejret er stadig rigtig dejligt varmt med solskin...... og 24 gr, lige vejr til hyggetur i byen, og kølig hvidvin på en fortovscafe.
Håber alle hygger sig hjemme, vi savner jer faktisk lidt allerede...
Knus Inge og Erik,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar