fredag den 25. februar 2011

Fredag den 25. februar 2100

Fredag den 25. februar 2011
Så er vi i gang med camperturens næstsidate dag. Vejret er noget bedre i dag, ca 14 gr fra morgenstunden, men skyerne er noget tunge i gumpen til at fjumse af.....
Idag skal vi køre fra Franz Josef Glacier og op mod nord langs Det Tasmanske Hav tii Punakaiki va 225 km. Vejene er delvis bjergkørsel gennem frodige skove af bregner og andre træer og delvis gennem landbrugsområder mange steder med køskvæg i alle afskygniner og farver...
Vi vælger gletsjeren fra ved Franz Josef, da vi var helt ude ved Fox i går, og kører stille og roligt nordpå.
Turen er hyggelig og vajret klarer op med solskin og 21 gr. Der giver lyst til et par hyggestop undervejs.

Kl ca 13 kommer vi til Hotika, som er den by med flest fabrikker og butikker der fremstiller smykker og alt muligt andet af jade, også kaldet greenstone.
Det er lidt af en tilsnigelse at kalde det greenstone idet farverne kan varierer fra helt lys næstern beige til helt sort. Mange smukke smykker fremstilles her både traditionelle faconer som maurierne brugte men også mere moderne. Priser fra 75 til mange hundrede dollar (gang med 4,25 kr)
På posthuset fandt vi en fin lille kasse så nu har vi sendt diverse sneglehuse, abelonemuslinger og strandsten mod Danmark, det kan man nemlig IKKE få med til Australien, og i Christchurch har de nok andet at lave end at betjene vores fjollede ideer.
Da mit "kigge/shoppe-gen" var motioneret, trillede vi videre mod nord og nåede Pancake Rocks.

Ja rigtig gættet,de ligner stabler af pandekager ude i vandet. Mellem dem er listige hulrum og sprækker der gør at vandet presses op i kæmpe kaskader, så alle med jævne mellemrum blev temmelige våde. Det var endnu et af de naturfænomener der ikke kan forograferes, men tro mig vi har alligevel prøvet.... Se bare.

Kl ca 17:30 var vi fremme ved campingpladsen efter endnu en fantastisk dag i New Zealands natur.
Så er der lige madlavningen som består af diverse oprydning i vores køleskabe, lidt bytten rundt mellem vognene, det skal nok ende med at blive godt.
Sidste nat i sneglehuset, det bliver mærkeligt at skulle aflevere den i morgen, vi har næsten fået et forhold til den....
Opdatering må vente for denne campingplads har ikke internet, men i morgen kan vi klare det på hotellet, så vi håber at I har det godt....
Knus Inge og Erik

1 kommentar:

  1. Hej - og fortsat god ferie. Morten har inviteret til hans fødselsdag lørdag den 24/3. Hverken erik eller jeg kan, så han vil finde på noget andet, det kunne evt. blive den 31. i stedet for.

    Jytte og Svend.

    SvarSlet