torsdag den 17. februar 2011

Fredag den 18. februsr 2011

Fredag den 18.februar 2011
Tusinde tak for diverse opdateringer, det er rigtig hyggeligt at høre lidt hjemmefra, vi er faktisk ved at savner jer alle sammen lidt, tro det eller ej.......
I dag er endnu en spændende dag, idet vores bustur er slut for denne gang og vi skal afsted i autocamper parvis. Der er lagt en tur som forslag for hver af de næste 8 dage, og booket campingpladser til os, men vi må selv om, om det er det vi vil....
Turen i dag er på 325 km fra Christchurch sydover og senere mod vest afsluttende på Mount Cook, New Zealands højeste bjerg på ca 3700 m, vi kan altså ikke køre helt derop, men vi har været henne at kigge.....
Første del af turen er rimelig flad med meget landbrug, får og kvæg, men langsomt bliver naturen mere og mere barsk og storslået. Første stop var ved Lake Tekapo. En fantastisk turkis smeltevandssø. Ved siden af er bygget en lille kirke, Church og the Good Sheepherd, Den gode Fårehyrdes Kirke. Kirken er ikke beregnet til nogen trosretning, men udelukkende et mindesmærke over pionerenes hårde liv i bjergene. Den skal symbolisere nøjsomhed og styrke, to absolut nødvendige egenskaber for at overleve.

Altertavlen er 3 vinduer ud mod søen med den mest fantastiske udsigt. Ingen kunne gøre det smukkere....

Videre frem kom vi til Lake Pukaki, Den er ikke mindre flot. Søerne ligger i 700 m højde, og der er nogle fantastiske klippe og bjergformationer omkring, som slet ikke kan fotograferes.
Vel fremme ved campingpladsen bestemte vi os til at køre så langt op mod Mt Cook, som det kan lade sig gøre. Desværre er det ret skyet, så bjerget har pakket sig ind, og lader sig kun netop skimte.
Klokken er nu 18, og vi har fået parkeret dyret....

Så må vi se om vi kan få lavet mad på god gammeldags campingmaner, Erik er i god gang med at skille det hele ad og se hvorfor det virkede så godt.....
Men ellers en fantastisk dag med 20-26 gr og solskin næsten hele dagen.
Håber alle har det godt.
Knus Inge og Erik

4 kommentarer:

  1. Det ser da ud som et formidabelt køretøj, I har fået. Jeg vover i dag at tage til Seniorklubben - selv om Chefgrydeomrøreren glimrer ved sit fravær. Vi har fået yderligere 5 cm sne, så nu har vi, hvad vi har brug for foreløbig. Inge, du må lægge bånd på Erik, så han ikke får "dyret" helt skildt ad, før I er færdig med at køre rundt. En misundelig hilsen fra Jytte og Svend.

    SvarSlet
  2. Kunne i ikke få en Hobby-autocamper, så havde der da været mere grund til at "Skrue". (Det hedder vist selvironi). Den vogn ser vældig hyggelig ud. Jeg synes I er gode til at tage billeder of få dem lagt ind.
    Men nu er vi nået der til, at vi skal have fundet et ordentligt kort over New Zeeland, for vi er ved at tabe orienteringen. Det virker som om at - så er i oppe - så er i nede at se hvaler og så er i oppe igen.
    God fortsætning, som det heter på svenska

    Kærlig hilsen fra 2V og HB

    SvarSlet
  3. Nå så fik jeg kortet på plads. Nu kan vi se hvor I er. Jeg troede at man så på hvaler helt nede sydpå. men ok

    / Henning

    SvarSlet
  4. Hej med jer
    En kort men Kærlig hisen fra Hvejsel(samlingspunktet for omkringblæsende kragemadpakkepapir)
    Glæder mig meget over, at se hvor meget i sammen nyder og får ud af jeres eventyr!
    Jeg har nydt hver en linie.
    Inge dine evner til, at formidle jeres oplevelser, må siges at afspejle sig i blogens åbenlyse interesse for jeres færd.
    Var det ikke for min dejlige lille familie, kunne i have forventet mit besøg undervejs!
    Er lidt træt efter en lang dag(kl.01.17 cet), så jeg vil opdatere jer yderligere imorgen.
    Far skulle du trods dine vågne køreevner ramme en red kangaroo, "then do it the californian way"! Pels den, salt den, rul den og send den!
    Skulle i doble statistiken under jeres færd og nedlægge 2, hjælper jeg gerne med at installere brændeovn hjemme på Gretbjergvej!
    Eddi

    SvarSlet