onsdag den 16. februar 2011

Torsdag den 17. februar 2011

Torsdag den 17.februar 2011
Godmorgen og velkommen til endnu en fantastisk dag med solskin og 23 gr på New Zealand. Hotellet vi har sovet på var dejlig stille 5 km fra byen, med ænder i parken og travheste på forsiden, samt en masse flotte vilde fugle ved bækken.
Så er vi pakket og klar til at køre ca 200 km fra Kaikoura og til Christchurch. Endnu en flot tur første stykke langs vandet, hvor vi så både sæler og pingviner, dog kun fra bussen. Vejen går gennem snesevise af små tunneller gennem bjergene, næsten kun lige så bussen kan presses igennem.
Ca 75 km nede på turen kom vi gennem Sydøens mest tørre område, og her var alting nærmest vissent, hvis der ikke blev vandet, trods det var der mange får på de åbne vidder, men de kunne også finde de steder hvor græsset var vandet og grønt.
Efter et fotostop med en imponerende udsigt

kom vi til Christchurch, en meget "grøn" og charmerende by, med flotte haver og store velholdte parker. Floden Avon flyder gennem byen og danner mange små oaser, som folk udnytter til både til pynt og til hvile. Vi tog en lille gåtur gennem et område med smukke huse og endte i en fantastisk rosenhave.

Under turen rundt i byen er der stadig skader fra jordskælvet sidste år. Det er et problem at skaffe håndværkere nok til reparationerne.

Vi var også en tur ude ved havnedelen af byen, med utrolig aktivitet med udskibning bl.a af træstammer.
Vel fremme ved hotellet har vi nok fået det største værelse jeg har set længe, der er 2 dobbeltsenge, så ingen bliver ialtfald klemt i nat.
Dette er den sidste hotelovernatning vi har før vi skal ud i autocamper, det bliver spændende, men også dejligt selv at kunne bestemme farten og tiderne......
Nu må vi ned og se på "dyret", og få ordnet papirer inden vi skal spise...
Tak for endnu en spændende dag, og pas godt på jer selv.
Er der sket noget spændende hjemme hører vi gerne fra jer med en mail.
Knus Erik og Inge

Ingen kommentarer:

Send en kommentar